Nya ungar på G

I morse var det en glad överaskning när jag upptäckte att Isadora har lagt ett ägg i holken och påbörjat sin andra och sista kull för säsongen.
Även Qimo har lagt sitt första ägg så om 18 dagar har vi nya ungar i holken :-)

Addison och Ozzy har 6 ägg och alla verkar vara befruktade. Om några dagar ska det första ägget kläckas. Alltid lika spännande :-)

Bromma Zoo

Idag har jag varit på Bromma Zoo och handlar roliga leksaker till fåglarna samt en del vitaminer och foder.
Som medlem i SUH har vi även förmånen att få 10 % rabatt på allt vi handlar.

Vitaminerna jag köpte var Calci-Lux vilket är ett nödvändigt kalktillskott speciellt för häckande fåglar samt ett multivitamin som heter Prime. Jag har aldrig testat det tidigare men personalen sa att det var väldigt bra och dessutom så doftade det gott.



Jag har även en ny stor bur till alla ungfåglar. Den har jag inrett med nya roliga leksaker och naturgrenar. I den buren ska ungarna få flytta in när de är självständiga i väntan på att komma till sin nya hem. Buren är tillräckligt stor så de kan testa vingarna och öva upp flygförmågan.

Alla ungarna i F-kullen är nu tingade men fler ungar är på gång och nu dröjer det inte länge innan Ozzy och Addisons ägg ska börja kläckas !  

Ha en fortsatt trevlig helg!


Dags att välja unge ur F-Kullen !

Ungarna i F-kullen börjar nu en efter en att lämna holken och nu är det snart dags för dessa fem att omlaceras till sina nya hem.

Så ni som står högt upp i kön och väntar på ungar kommer snart att få välja vilken ni vill ha , så håll koll på mailen !!








Muskelinflammation...

Jag ber om ursäkt över dålig uppdatering och sena svarsmail men jag är just nu sjukskriven. Muskelinflammation i ryggen som gör så vansinnigt ont att jag är sängliggande...
Förhoppningsvis är jag snart på benen igen och kan börja ta lite mer bilder på ungarna.

Men jag kan i allafall berätta att de alla mår bra och att det snart kommer nya småttingar i holken.

Angående priset på ungarna så har vi uppfödare i Stockholmstrakten under hösten tagit ett gemensamt beslut att höja priset på  ungarna med 50 kr. Anledningen till det är att allt blvit så mycket dyrare med både foder ,ringar och medlemsavgifter så efter att legat på samma pris under många år så togs beslutet om en höjning.

Jag hoppas det är ok för er alla!

När det gäller de engelska undulaterna i häckburen så var tråkigt nog alla ägg obefruktade men nu ska jag göra ett nytt försök med Snövit och Zlatan.

Uppdatering från fågelhuset !

Godmorgon ! Vaknade till ett vinterlansskap i morse. Första snön den 22 oktober känns lite tidigt men vackert är det och nu börjar jag längta till jul...
I fågelhuset däremot är det varmt och skönt. Rainbow ungarna  i C-kullen är så vackra så man storknar ♥
Nya bilder kommer under helgen. En av dessa ungar kommer att stanna hos mig men den andra är till salu och priset är då något högre än de andra ungarna pga den ovanliga vackra färgen och teckningen.

Den äldsta ungen i E-kullen har nu blivit ringmärkt och den är fortfarande naken så färgerna vet jag inte ännu.

Ozzy och Addison i G-kullen har just nu 3 ägg i holken och vad jag kan se så verkar de vara befruktade. Detta par brukar vara väldigt fertila har har förrut fått 9 ungar i en och samma kull.

Värre är det tyvärr med de engelska undulaterna i D-kullen..flera av äggen är obefruktade och ännu vet jag inte om det lyckats med något av dem.

Qimo i H-kullen har börjat städa ur holken så jag hoppas att det snart kommer ägg även där.

Till sist så har även Kalle och Isadora i F-kullen fått en kull med ungar med färger i himmelsblått , koboltblått, ljusgrön isabell och opaliner. Bilder kommer snart ! 





Hälsning

Jag har fått en hälsning från Linda och hennes fina fåglar !

U5 (iza) och X1 (enzo) kommer från min uppfödning.







Tack snälla för de fina bilderna !

Hemma igen!

Nyss hemkommen från några härliga dagar vid Franska Rivieran ! Alla fåglarna mår bra och Addison har lagt två ägg i holken under tiden jag var borta och två av Vendel och Doris ägg är kläckta med småttingar i holken.

Nya bilder och uppdatering på hemsidan kommer under kvällen!


Mini semester!

Alla ungarna mår bra och de växer så det knakar dessutom föddes ännu en liten en i natt...

Själv åker jag bort över helgen så tyvärr kommer jag inte att kunna svara på mail eller uppdatera hemsidan föränn i början på nästa vecka men då kommer nya bilder och information om ungarna !

  


Tofsundulat

Tofsan är namnet på min crest ( tofsundulat ) Hon är så söt med virveln på huvudet. Hennes blivande är undulaten Zlatan som är en crestbreed. Det innebär att han har anlaget men inte synligt. Hans far däremot är tofsundulat.
Nu är Tofsan bara ca 4 månader men när hon blir tillräckligt gammal så hoppas jag att hon och Zlatan får fina ungar tillsammans och förhoppningsvis även någon liten tofsunge  ♥








Ungar i holken !

Nu finns det äntligen ungar i holken. Angelina och Tequila har fått två fina bebisar!
Dessutom ruvar Angelina på Doris tre ägg som också snart kommer att kläckas.

Nästa par på tur är Ozzy och Addison, där borde det första ägget komma vilken dag som helst.

Även Nemo och Qimo ska strax få flytta in i häckburen. 

Häcksäsongen har startat lite trögt men jag hoppas och tror att att det snart kommer att finnas många fina ungar i holken ! Hoppas ni har lite tålamod bara :-)

Undulatdagarna!

Igår tillbrinade jag hela dagen på Folkets hus i Sundbyberg. Svensk undulat hobby anordnade den årliga utställningen och undulatdagar. Väldigt trevligt att få träffa alla medlemmer och övriga som kom på besök. Spännande också att få närvara vid utställningen och se alla otroligt vackra fåglar. Själv kom jag hem med två nya undulater. En grå tofshona och en ljusgrön domonaktbrokig isabell hona.



Här bedömer domaren fåglarna.

Vinnande undulater, Best on show 


RSS 2.0